Clouddiensten

Het beste alternatief voor Dropbox, Google Drive en One Drive

Steeds meer mensen (en organisaties) maken gebruik van de cloud om persoonlijke gegevens veilig te bewaren. Vaak zitten hier ook gevoelige persoonsgegevens bij. 

Dropbox is niet de meest veilige aanbieder die er is en het privacybeleid laat te wensen over. 

Kies hieronder een betrouwbare clouddienst die jouw privacy aantoonbaar respecteert.

Nextcloud

Nextcloud

Nextcloud is de beste optie voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het zelf hosten van hun cloud-bestanden. Het zelf hosten van een cloudserver is qua privacy natuurlijk de beste keuze. Je kunt bijvoorbeeld een Raspberry Pi gebruiken als eigen cloudserver. In de recentste versies van Nextcloud, is de nadruk steeds meer komen te liggen op samenwerken aan documenten. Nextcloud is open source software.

Je kunt ook opslagruimte gebruiken van verschillende betrouwbare NextCloud partners, je krijgt vaak een paar Gb gratis.

Sync

Sync

Sync maakt het eenvoudig om je bestanden op te slaan, te delen en te openen vanaf vrijwel elke plek. Sync beschermt jouw privacy met end-to-end encryptie (256-bit AES) zodat je gegevens in de cloud veilig, beveiligd en 100% privé zijn. Bij aanmelding krijg je 5 Gb ruimte gratis.

De servers zijn gevestigd in Canada, wat betekent dat Sync.com moet voldoen aan de Canadese online privacywetgeving, genaamd PIPEDA (Personal Information Protection and Electronic Documents Act). Ook leeft Sync.com de GDPR na, omdat het ook in de Europese Unie actief is.

Tresorit

Tresorit

Tresorit is een clouddienst uit Zwitserland. Het is vooral gericht op (zakelijke) samenwerking. 

Met behulp van end-to-end encryptie versleutelt Tresorit elk bestand inclusief metadata op je apparaten met unieke willekeurig gegenereerde encryptiesleutels. Deze sleutels worden nooit onversleuteld naar de servers van Tresorit gestuurd. Toegang tot bestanden is alleen mogelijk met de unieke decryptiesleutel van een gebruiker.

Tresorit biedt ook een goede WeTransfer alternatief aan. Met Tresorit Send is het mogelijk om grote bestanden zeer veilig te versturen. 

Tresorit is wat duurder dan bovenstaande opties, maar daarvoor krijg je een zeer veilige clouddienst voor terug.