beste vpn diensten

Beste VPN dienst

Veilig surfen op het internet

Een VPN (Virtual Private Network) creëert een versleutelde verbinding tussen je computer (of device) en het internet. Je kunt deze versleutelde verbinding zien als een beveiligde “tunnel” waarin je, afgesloten van de buitenwereld, toegang hebt tot het internet. Het lijkt alsof je surft vanaf de locatie van de VPN-server waarmee je verbonden bent. Een VPN of Virtual Private Network geeft je toegang tot het internet met meer veiligheid en privacy. Het geeft gebruikers ook de mogelijkheid om censuur of inhoudsbeperkingen te omzeilen (bijvoorbeeld als je in China woont). Het is een tool om online je privacy en veiligheid te verhogen, maar geen wondermiddel.

beste vpn 2023

5 redenen om een VPN te gebruiken

 • Surf op het internet zonder je echte IP-adres en locatie te onthullen.
 • Voeg een extra beveiligingsniveau toe door je internetverbinding te versleutelen.
 • Bescherm jezelf tegen hackers, vooral bij het gebruik van openbare WiFi-verbindingen, zoals internetcafés en hotels.
 • Bescherm je privégegevens, zoals wachtwoorden, creditcards, foto’s en andere persoonlijke informatie wanneer je online bent.
 • Kortom: Surf met minder stress op het internet.
 

Is het gebruik van een VPN Veilig?

VPN’s zijn veilig in gebruik zolang je gebruik maakt van een hoogwaardige VPN-service. Een gratis VPN geeft vaak problemen of heeft een verdienmodel dat een bedreiging vormt voor je veiligheid en privacy.

Maakt een VPN je helemaal anoniem?

Nee, op het internet ben je nooit 100% anoniem. Wanneer je gebruik maakt van een VPN-verbinding weet jouw interprovider (ISP) dat je gebruik maakt van VPN-dienst. Ze kunnen echter niet meer zien welke websites je bezoekt en wat je aan data verstuurt. De VPN provider kan het internet gebruik wel zien als ze dat willen, want jouw internetverkeer gaat immers door de tunnel van de provider. Gebruik daarom een betrouwbare VPN aanbieder. Als anonimiteit je belangrijkste doel is kun je beter gebruik maken van de Tor-browser.

Daarnaast zijn er verschillende manieren waarop iemand online kan worden gedeanonimiseerd, bijvoorbeeld door middel van vingerafdrukken van de browser. Hier helpt een VPN ook niet tegen.  Lees in dit artikel wat je kunt doen om je privacy beter te kunnen beschermen online.

Ik zie veel VPN-review sites, met steeds dezelfde VPN providers. Welke moet ik nu geloven?

De meeste productreviews die je op het internet tegenkomt zijn gesponsord. Dit maakt het moeilijk – zo niet onmogelijk – om te weten wanneer een recensie echt is en wanneer het een betaalde recensie is. Opvallend is dat je bij dit soort sites bijna nooit Mullvad ertussen ziet staan (of een beetje onderbelicht), want daar verdienen dit soort sites niets aan.

Mullvad is een van de weinige VPN providers die geen affiliate programma heeft. Daarom durven wij Mullvad aan te raden.

Beste VPN provider - onze keuze

Beste VPN - mullvad

Mullvad is gevestigd in Zweden en exploiteert 360+ servers in meer dan 30 landen. Het is een van de weinige VPN’s die een volledig anoniem account aanbiedt. Je hoeft geen naam, e-mail of zelfs maar een wachtwoord op te geven. Je kunt met contant geld of bitcoin betalen.

Mullvad is gemakkelijk en veilig te gebruiken, en hanteert een strikt no-logs beleid.
Je verbinding en gegevens zijn beschermd met 256-bit AES wat zeer veilig is.

Mullvad heeft apps voor macOS, Windows, Fedora en Debian. Je kunt de OpenVPN- of Wireguard configuratiebestanden gebruiken om Mullvad te gebruiken op iOS, Android, Chromebook, Linux en router- en desktop-besturingssystemen.

Er kunnen gelijktijdig 5 verbindingen per account worden gemaakt, zodat je al je apparaten in één keer kunt beschermen.

Aanmelden bij Mullvad

Aanmelden voor Mullvad is makkelijker dan bij de meeste VPN’s. In plaats van je e-mailadres, betaalmethode en wachtwoord op te geven, hoeft je alleen maar te klikken op “account genereren” op de homepage. Mullvad zal een accountcode voor je genereren die goed is voor proefperiode van drie uur. Deze code kun je later (wanneer je hebt betaald) gebruiken om in te loggen op de website en app.

Beste VPN 2020

Prijs Mullvad

Mullvad VPN kost 5 euro per maand. Mullvad doet niet mee aan black friday aanbiedingen of zoiets dergelijks. Daardoor is Mullvad nooit de goedkoopste, maar zeker ook niet de duurste VPN aanbieder.

Sterke punten

 • Snel
 • Accepteert contant geld en crypto als betaling
 • Relatief Goedkoop
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • No-logs beleid
 • Vereist geen e-mail adres
 • Doen niet aan betaalde reviews
 • Simpele app inclusief adblocker
 

Zwakke punten

 • Geblokkeerd door enkele streaming-platforms

VPN Mullvad iOS

Beste VPN dienst

VPN Mullvad Android

Beste VPN 2023