Berichtendienst

Berichtendiensten

Een veilig alternatief voor WhatsApp

Als je momenteel gebruik maakt van een Messenger zoals WhatsApp, Telegram of gewone SMS, kun hier een alternatief kiezen. WhatsApp is eigendom van Facebook, een bedrijf dat geld verdient met het verzamelen van zo veel mogelijk informatie over zijn gebruikers. WhatsApp leest voor zover we weten niet de inhoud van je berichten, maar verzamelt wel belangrijke metadata. Dat is informatie over hoe vaak je appt, hoe laat, met wie, welk telefoonnummer je gebruikt, locatie, enzovoort.

Facebook heeft op zijn zachtst gezegd geen goede reputatie op het gebied privacy of beloften. Daarom is het raadzaam om over te stappen op een privacyvriendelijk alternatief.

Signal is wat ons betreft het beste alternatief voor WhatsApp of Telegram.

Logo Signal

Signal is een veilige en privacyvriendelijke chat-app. De software is open source, dus iedereen kan de code bekijken. Alle communicatie wordt door middel van end-to-end encryption versleuteld. De sleutel wordt op het toestel van de gebruiker zelf opgeslagen. Signal kan daardoor je gesprekken niet ontcijferen, dus ook niet overhandigen aan derden.

Je kunt met Signal natuurlijk tekstberichten versturen, maar daarnaast ook foto’s en bestanden versturen en (video)bellen. Bij iedere update komen er nieuwe functies bij, zoals het versturen van GIF-jes en stickers. Er is ook een privacy-optie om je berichten nadat het is gelezen te laten verdwijnen. Het bericht verdwijnt van al je apparaten nadat een timer is verstreken. Zo blijven alleen de herinneringen over (tenzij je contactpersoon een schermafdruk maakt).

Om te weten wie Signal al gebruikt, wordt net zoals bij WhatsApp in het adresboek van je telefoon gekeken. Dat is qua privacy een minpuntje. Signal bewaart echter een minimum aan data van gebruikers (privacy by design).

Voordelen

  • Werkt nagenoeg hetzelfde als Whatsapp
  • Desktopversie beschikbaar
  • End-to-End encryptie
  • Gebruikersvriendelijk
  • Privacyvriendelijk
  • Steeds meer mensen gaan Signal gebruiken

Nadelen

  • Je moet je vrienden overtuigen om Signal te gebruiken

Vergelijking gratis berichtendiensten

vergelijking berichtendiensten
Lees ook

Mogen we je iets vragen voordat je gaat?

About Privacy is een site zonder winstoogmerk. Delen is voor ons onbetaalbaar! ❤️

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin