Beste Multi-Factor Authenticators

Een alternatief voor Google Authenticator of Authy

Multi-factor authenticatie is belangrijk, want het maakt het stelen van je gegevens moeilijker voor de gemiddelde crimineel. Hoe minder aantrekkelijk uw gegevens zijn, hoe groter de kans dat dieven iemand anders als doelwit kiezen. Zoals de naam al zegt, combineert MFA ten minste twee afzonderlijke factoren. De ene is meestal je gebruikersnaam en wachtwoord, iets wat je weet. De andere zou kunnen zijn:

Iets dat je hebt. Een mobiele telefoon, keycard of USB kunnen allemaal jouw identiteit verifiëren.
Iets wat je bent. Vingerafdrukken, irisscans of andere biometrische gegevens bewijzen dat je bent wie je zegt dat je bent.

Deze tweede factor toevoegen aan je gebruikersnaam/wachtwoord beschermt je privacy. En het is voor de meeste mensen opmerkelijk eenvoudig in te stellen. Soms wordt ook de term two-factor authenticatie (2FA) gebruikt.

 

Lees hier meer over het instellen van 2FA.

Raivo OTP

Beste 2fa

Een native, lichtgewicht, niet-commerciële en veilige multi-factor authenticator die je 2-staps verificatie tokens synchroniseert op al je Apple-apparaten. Biedt optionele iCloud back-up & synchronisatie.

Aegis Authenticator

Beste MFA

Aegis Authenticator is een gratis, veilige en open-source android app om je 2-staps verificatie tokens voor je online diensten te beheren.

Fysieke Security Keys

yubico

De Zweedse fabrikant Yubico maakt goede beveiligingssleutels. Een YubiKey is een goedkope hardwarematige “two factor authentication” sleutel die eruit ziet als een kleine USB stick. Een simpele druk op de YubiKey verstuurt automatisch de identiteit van de gebruiker in combinatie met een toegangscode voor eenmalig gebruik. Zonder veel inspanning en zonder een grotere kans op fouten wanneer een lang en ingewikkeld wachtwoord moet worden overgetypt van bv een schermpje.

New! Choose your language