Beste Multi-Factor Authenticators

Een alternatief voor Google Authenticator of Authy

Multi-factor authenticatie is belangrijk, want het maakt het stelen van je gegevens moeilijker voor de gemiddelde crimineel. Hoe minder aantrekkelijk uw gegevens zijn, hoe groter de kans dat dieven iemand anders als doelwit kiezen. Zoals de naam al zegt, combineert MFA ten minste twee afzonderlijke factoren. De ene is meestal je gebruikersnaam en wachtwoord, iets wat je weet. De andere zou kunnen zijn:

Iets dat je hebt. Een mobiele telefoon, keycard of USB kunnen allemaal jouw identiteit verifiëren.
Iets wat je bent. Vingerafdrukken, irisscans of andere biometrische gegevens bewijzen dat je bent wie je zegt dat je bent.

Deze tweede factor toevoegen aan je gebruikersnaam/wachtwoord beschermt je privacy. En het is voor de meeste mensen opmerkelijk eenvoudig in te stellen. Soms wordt ook de term two-factor authenticatie (2FA) gebruikt.

 

Lees hier meer over het instellen van 2FA.

2FAS

2fas otp

2FAS is een eenvoudige manier om tweefactorauthenticatie in te schakelen om je identiteit te verifiëren en veilig in te loggen op accounts met Time-based One-time Passwords (TOTP).  2FAS is open source, werkt offline, verstuurd geen gegevens naar het internet en slaat geen wachtwoorden of metadata op.   

Aegis Authenticator

Beste MFA

Aegis Authenticator is een gratis, veilige en open-source android app om je 2-staps verificatie tokens voor je online diensten te beheren.

Fysieke Security Keys

Fysieke 2FA-sleutels verhogen de veiligheid bij het inloggen op websites of bij het uitvoeren van transacties. Deze sleutels voegen, naast het gebruik van een wachtwoord, een extra beveiligingslaag toe aan het inlogproces. Dit maakt het veel moeilijker voor hackers om toegang te krijgen tot accounts omdat ze ook fysieke toegang tot de 2FA-sleutel nodig zouden hebben. Dit voorkomt dat login-gegevens worden gestolen via phishing, social engineering of ongeautoriseerde toegang tot het apparaat van de gebruiker. Fysieke 2FA-sleutels zijn daarom een betrouwbare en handige manier om online accounts te beschermen.

yubico-logo

Yubico is een Zweeds bedrijf dat bekend staat om het ontwikkelen van hoogwaardige beveiligingssleutels. Hun productlijn omvat de YubiKey, een betaalbare en zeer effectieve sleutel voor tweefactorauthenticatie die lijkt op een kleine USB-stick. De YubiKey biedt gebruikers een eenvoudige maar betrouwbare manier om veilig hun identiteit en eenmalige toegangscode over te dragen, alleen door op het apparaat te drukken. Deze simpele aanpak biedt veel gemak door de noodzaak weg te nemen dat gebruikers handmatig lange, ingewikkelde wachtwoorden moeten typen die fouten kunnen bevatten bij het invoeren vanaf een scherm.

yubikeys-banner