Interessante links

Een overzicht met interessante websites op het gebied van privacy, security en open source tools.

De website haveibeenpwned.com is een website waar je kunt kunt checken of je gegevens gelekt zijn. Het is ontwikkeld door Troy Hunt, een Australische webbeveiligingsconsultant die bekend staat om zijn publieke voorlichting en hulpverlening op beveiligingsgebied.

Ontwikkeld door Techjournalist Daniel Verlaan samen met zes hackers. Een overzichtelijke handleiding met tips tegen het hacken. Laatjeniethackmaken.nl.

Datapanik is een platform en netwerk van en voor iedereen in België die kritisch staat tegenover surveillance en controle, zowel in real life als online.

Onze belgische collega’s. Ministry of Privacy werd opgericht als privacy-activistische waakhond. Ze reageren op vragen van burgers en journalisten. ministryofprivacy.eu

Bits of Freedom, opgericht in 1999, is dé beweging die opkomt voor internetvrijheid in Nederland. BOF richt zich op twee voor die vrijheid essentiële grondrechten: communicatievrijheid en privacy. www.bitsoffreedom.nl

Een subreddit op Reddit over privacy. www.reddit.com/r/privacy

De Electronic Frontier Foundation is een van de belangrijkste non-profitorganisatie die de burgerlijke vrijheden in de digitale wereld verdedigt.
Eff.org

Een interessante podcast over privacy. Michael Bazzell was oa adviseur voor de hitserie Mr. Robot.
inteltechniques.com/podcast.html

Een spannende podcast over hackers,  hacktivisme, cybercriminaliteit, en alles wat zich afspeelt op de verborgen delen van het netwerk. Een aanrader!

Tip About Privacy

Mocht je een website missen of gewoon een goede tip hebben, laat het ons weten.