signal groepsvideogesprekken

Signal voegt versleutelde groepsvideogesprekken toe

Het is zover! Vandaag lanceert -het privacyvriendelijke WhatsApp alternatief- Signal eindelijk groepsvideogesprekken in de nieuwste versies van de iOS, Android en desktop app. Groepsgesprekken zijn gratis, privé en versleuteld – net als al het andere op Signal.

We hebben ons door corona allemaal aangepast aan nieuwe manieren om in contact te blijven, thuis te werken, verjaardagen en bruiloften te vieren en zelfs te sporten. Nu meer en meer van onze kritieke en persoonlijke momenten zich online afspelen, biedt Signal nieuwe manieren om privacyvriendelijk in contact te blijven en te delen.

Update naar nieuwe groepen

Wanneer je nu een groepsgesprek opent in Signal, zie je bovenaan een knop voor een videogesprek. Je ziet de belknop niet in je oude groepen, maar oude Signalgroepen zullen de komende weken automatisch updaten naar nieuwe Groepen. Wanneer je een gesprek begint, krijgt de groep een melding dat er een gesprek is gestart, mits iedereen de nieuwste versie van de app heeft. 

Groepsoproepen zijn momenteel beperkt tot 5 deelnemers, maar binnenkort is het mogelijk om nog meer deelnemers aan een groepsoproep te laten deelnemen. 

Eisen voor groepsgesprekken:

Elke deelnemer gebruikt de nieuwste versie van Signal die voor dat apparaat beschikbaar is:

  • Android v5.0.3 of later
  • iOS v.5.0.0 of later
  • Desktop v1.39.2 of later
  • Elke deelnemer is lid van dezelfde Signal (New Group) chat
  • De limiet voor de groepsgrootte is vijf

Een groepsvideogesprek starten:

1. Open de groeps-chat.
2. Tik op  videogesprek.

signal video call
3. Selecteer gesprek starten
4. Er zal een melding naar de andere leden van de groep worden gestuurd. Er zal een    melding verschijnen in de chatgeschiedenis van de groep.

Deel dit artikel

(Taal)fout gezien? Laat het ons weten, wij zijn je dankbaar!