Beste documentaires over privacy

Er zijn documentaires die je gewoon gezien moet hebben. Daarom hier, in onze ogen de beste documentaires over privacy en technologie

1. The great hack - Netflix

Ontdek hoe het databedrijf Cambridge Analytica in de nasleep van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 een symbool werd voor de duistere kant van social media. In deze docu wordt duidelijk uitgelegd wat een like op (bijvoorbeeld) Facebook over jou zegt, en hoe dit vervolgens wordt gebruikt om je te beïnvloeden.

beste docu privacy

2. What makes you click - VPRO Tegenlicht

Welke vernuftige slimmigheden en andere digitale trucjes maken dat wij onze digitale winkelwagen zo vol mogelijk gooien? Of zo lang mogelijk op een website verblijven? Of op een bepaalde kandidaat stemmen? Zeer interessante docu over beïnvloeding. 

what makes you

3. The Social dilemma - Netflix

We tweeten, liken, en delen- maar wat zijn de gevolgen van onze groeiende afhankelijkheid van sociale media? Deze documentaire-drama laat zien hoe social media de beschaving herprogrammeert, waarbij zelfs techneuten aan de alarmbel trekken over hun eigen creaties.

social dilemma

4. Terms and conditions may apply - YouTube

Lees jij de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid verbonden aan de website die je bezoekt, de telefoontjes die je pleegt, of app die je gebruikt? Zeer waarschijnlijk niet. Je gaat in goed vertrouwen akkoord, zelf als het betekent dat je daarmee misschien wel je ziel verkoopt. Waar ga je eigenlijk werkelijk mee akkoord als je de button ‘akkoord’ hebt aangeklikt?

beste docu 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Artikel delen

X (Twitter)
LinkedIn