brave-browser privacy

Brave Browser betrapt op het toevoegen van affiliate-links aan cryptocurrency sites

Hoewel Brave Browser een paar verbeteringen heeft op het gebied van privacy in vergelijking met standaard Chrome is de browser in de eerste plaats ontworpen om het gebruik van een cryptocurrency (BAT) die Brave zelf bezit te promoten. 

Brave kwam gisteren op grote schaal negatief onder de aandacht, toen Twitter gebruiker @Cryptonator1337 erop wees dat Brave Browser automatisch een verwijzingscode toevoegde aan het einde van het webadres wanneer “binance.us” wordt getypt in de adresbalk. Binance is een cryptocurrency website, en met die verwijzingscode, zou Brave Software 20% commissie kunnen verdienen voor elke account die met behulp van de link wordt aangemaakt. Dit is wettelijk niet toegestaan.

brave binance

Binance is niet de enige website is waar Brave zijn eigen verwijzingslinks in injecteert. De De huidige lijst van sites omvat Binance, Coinbase, Ledger en Trezor. Brave Software ontvangt een bonus voor aankopen/accounts die met deze diensten zijn gedaan.

Er is niets mis met affiliate programma’s voor bedrijven, omdat ze uitgevers en makers van content een manier kunnen bieden om inkomsten te verdienen. About Privacy maakt er zelf ook gebruik van. Hier moet je wel transparant over zijn. Brave het kaapt  gewoonweg organisch verkeer door het inbedden van zijn eigen affiliate code. 

Dit is voor About Privacy een reden om terughoudend te zijn met het aanbevelen van de Brave browser. Vertrouwen en transparantie zijn voor ons belangrijke peilers.

Deel dit artikel

(Taal)fout gezien? Laat het ons weten, wij zijn je dankbaar!