Mozilla Google

Mozilla verlengt overeenkomst met Google

Mozilla Corporation maakte eerder deze week bekend dat het 250 banen schrapt, in een reorganisatie die naar eigen zeggen was versneld vanwege de Coronavirus-crisis.

Het merendeel van de inkomsten van Mozilla is afkomstig van zoekdeals zoals die met Google, dat Google gebruikt als de standaardzoekmachine van Firefox in de VS en andere gebieden. De deal die in 2017 met Google werd ondertekend, zou echter later dit jaar aflopen, waardoor de bezorgdheid over de toekomst van Mozilla nog groter werd.

Mozilla heeft de zoekovereenkomst met Google GOOGL vandaag uitgebreid, waardoor de financiële zorgen bij de Firefox-browsermaker voorlopig worden weggenomen.

Afhankelijkheid van Google

Het is niet duidelijk of de nieuwe deal onder dezelfde voorwaarden valt als de vorige overeenkomst, maar het nieuws zal een opluchting zijn voor Mozilla’s overgebleven werknemers en fans van de Firefox-browser.

De afnemende populariteit van Firefox als browser had de bezorgdheid gewekt dat Google een uitbreiding van de zoekactie misschien niet de moeite waard zou vinden.

Het feit dat Mozilla zo financieel afhankelijk is van zijn grootste rivaal, is lange tijd een bron van zorg geweest en heeft Mozilla ertoe gebracht andere inkomstenverhogende producten te ontwikkelen, zoals zijn onlangs gelanceerde VPN.

Mitchell Baker, CEO van Mozilla, verklaarde eerder deze week dat het bedrijf moet doorgaan met het ontwikkelen van betaalde producten, met het argument dat “het oude model waarin alles gratis was gevolgen heeft”.

Deel dit artikel

(Taal)fout gezien? Laat het ons weten, wij zijn je dankbaar!