5 privacy cadeau tips voor de kerstboom

De feestdagen staan voor de deur en veel mensen hebben de kerstboom al versierd. Een kerstboom is pas echt compleet als er wat cadeaus onder liggen. Wij geven je 5 cadeautips voor de privacy en securityfanaat, computernerd of juist die digibeet. Nooit gedacht dat we nog eens gingen zeggen; geef eens wat privacy weg!

1. Boek: het is oorlog maar niemand die het ziet van Huib Modderkolk

Prijs: 20,99

Dit boek is zo ontzettend spannend! Je zou zomaar kunnen denken dat het een Nederlandse vertaling van een Dan Brown thriller is. Maar niets is minder waar. Dit boek is geschreven door de journalist Huib Modderkolk en in dit boek is niets verzonnen. Huib Modderkolk deed zes jaar onderzoek naar de schaduwkant van internet. Hij begon als buitenstaander, zonder enige voorkennis. Stukje bij beetje won hij het vertrouwen van bronnen.

Boek Het is oorlog maar niemand die het ziet

2. Yubikey: Extra veilig overal inloggen

Prijs: 68,65

Verschillende online diensten, waaronder Digid, Google en Twitter bieden 2FA of tweestapsverificatie aan als extra beveiligingslaag bovenop je wachtwoord. Als je deze functie inschakelt, wordt naast je wachtwoord ook om een tweede authenticatiemethode gevraagd. 

Het gebruik van een beveiligingssleutel is volgens experts de veiligste vorm van tweestapsverificatie. De beveiligingssleutels van de Zweedse fabrikant Yubico zijn een goede keuze.

cadeautip kerst

3. Raspberry Pi: veelzijdige mini computer

Prijs: 119,95

De reden voor het succes van Rasberry Pi is dat je hem veelzijdig kunt inzetten. Je kunt er een mediaspeler, of zelfs een volwaardige (retro) arcade gamecomputer van maken. Maar je kunt met je Raspberry Pi ook heel je netwerk (inclusief je IoT apparaten) beschermen tegen advertenties en trackers of je eigen cloudservice hosten.

Raspberry Pi 4

4. Universele Webcam Cover

Prijs: 4,95

Dankzij deze webcamcovers voel je je nooit meer bekeken. Kleeft er al een post-itje op je webcam? Ideaal, maar echt stijlvol ziet dat er niet uit. En wedden dat je wel eens vergeet het er opnieuw op te kleven wanneer je je webcam gebruikt hebt? Wel, deze problemen zijn nu ook van de baan. De webcamcovers zijn dun en onopvallend en zijn met één schuifbeweging open of weer dicht. Dankzij het kleefstrookje kan je de cover gemakkelijk en precies installeren en blijven er geen resten achter bij het verwijderen.

5. Boek: Je hebt wél iets te verbergen


Prijs: 20,-

Voor die vriend, familielid of collega die nog niet helemaal overtuigd is van het belang van privacy. Vooral als diegene ooit “ik heb niets te verbergen” eruit geflapt heeft.

Boek Je hebt wel iets te verbergen

About Privacy wenst jou fijne feestdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Artikel delen

X (Twitter)
LinkedIn